Et portrætbillede af Maria Engtofte

Maria Engtofte

Tofteagervej, Haslev

Jeg hedder Maria Engtofte, og er fra 1972.  Jeg har været dagplejer siden 1998. Jeg er gift med Martin og vi har 4 børn – 2 drenge og 2 piger og der er ingen dyr i hjemmet.

Jeg er Naturdagplejer og det betyder, at vi er ude i alt slags vejr, hopper i vandpytter når der regner, kælker i snevejr og går i skoven. Vi sår blomster, som vi passer over sommeren samt grønsager og bær, som vi spiser. Vi cykler ud i det blå i dagplejens ladcykel og ser på marker og dyr, fodrer får og ænder og ser der bliver høstet.

Jeg er også certificeret DGI-dagplejer. Derudover kommer jeg løbende på kursus, og har bl.a. deltaget i kursus om ”For tidligt fødte børn”, ”Børns motorik”, ”Sansning og bevægelse” og ”Neuropædagogik”.

i september 2023 blev jeg ICDP-certificeret, der handler om relationer og samspil.

Mit hus

Jeg bor i hus med have. Haven er stor og der er plads til at børnene kan udfolde sig. Vi har bl.a. et legehus, en stor og lille rutsjebane, sandkasse, gyngehest og scooter.

Jeg bor tæt på legepladser og grønne områder og vi kan gå til får og heste og tage tur i skoven. Vi tager på biblioteket med madpakker og læser bøger og vi går i kirke til højtiderne

En gang om måneden besøger vi en lokal børnehave som led i brobygning.

Jeg lægger vægt på

  • At være ude i naturen, så børnene lærer lidt om årstiderne.
  • At vi hopper i vandpytter, går på kælkebakken og finder snegle og samler blade.
  • At vi anvender ladcykel i dagplejen, så vi kan komme langt omkring på landet og se, når der bliver høstet og hvad vi ellers kan finde på.
  • At vi synger og danser vi til musik, bygger hule, laver gymnastik, leger på legeværelset, læser bøger og meget mere indenfor.

Åbningstider

Mandag:                      6.15 - 16.15
Tirsdag - Torsdag: 6.15 - 16.00
Fredag:                        6.15 - 15.00