Kost og søvn - vejledninger

Kost

Mad og måltider er en naturlig del af hverdagen i dagplejen. I dagplejerens pædagogiske arbejde, er sunde mad- og måltidsvaner både det der sker før, under og efter måltiderne. Dermed er der fokus på at inddrage børnene i madlavning, være med til at dække bord, selv hælde mælk op, smage varieret koldt/varmt mad, rydde op, sætte ord på, være en rollemodel for børnene etc.

Dagplejer tilbyder maden og drikke over hele dagen. Dagplejen følger sundhedsstyrelsens retningslinjer her. Hvis jeres barn skal have 100 % økologisk, vegansk, glutenfri, laktosefri og lignende, skal I selv medbringe dette.

Indtil barnet er 1 år skal I selv medbringe modermælkserstatning.

Læs vores kostvejledning her. 

Søvn

I dagplejen har vi fokus på den gode søvn, da viden og undersøgelser omkring søvn har vist, at søvnen er en vigtig faktor i forhold til børns trivsel. I dagplejen får børnene mulighed for at sove ude i barnevogn til de vågner. Efter aftale, kan barnet tilbydes en madras eller weekendseng indendørs.

Hvis I som forældre ønsker at jeres barn skal vækkes, kan dagplejepædagogen der er tilknyttet dagplejer eller jeres sundhedsplejerske kontaktes. De kan vejlede Jer i gode putteritualer, søvnomgivelser etc.

Læs mere om børns søvn fra 0 til 3 år her