Nyheder i dagplejen

7. november 2022

Dagplejen har holdt generalforsamling, hvor der var valg til forældrebestyrelsen. I kan orientere jer om forældrebestyrelsesarbejdet og den nye medlemmer under overskriften "forældresamarbejde" og afsnittet "forældrebestyrelsen". Vi takker for et rigtig godt valg, og byder de nye forældrebestyrelsesmedlemmer velkommen..

 

1. juli 2022 - 17 naturdagplejere er blevet recertificeret 

"Igen i år er juni, måneden hvor 17 af kommunens dagplejere får tildelt et naturcertifikat fra De Grønne Spirrer/Friluftsrådet. De har hver især igennem et kalenderår tilrettelagt naturprojekter og sanselige oplevelser for deres dagplejebørn. Slutteligt udarbejdes skriftlige årsplaner og evalueringer som sendes til De Grønne Spirer som dokumentation for aktiviteter og engagement. Udover et tildelt diplom for dette, giver det også dagplejer retten til derhjemme, at opsætte flag der viser at man har et særligt fokus på udeliv og bevægelse. Undersøgelser viser, at børn er mere aktive og mere undersøgende udenfor, end inde. Derfor giver udeliv så meget mening for børnenes generelle udvikling.

Stort tillykke!

 

21. maj 2022 - Det første hold af 15 dagplejere blev ICDP-certificeret

Dagplejepædagogen Dorte Kongshøj Marcussen skriver;

”Jeg har været meget glad og taknemmelig for at få træneruddannelsen i Dansk Center for ICDP. Jeg arbejder til daglig som dagplejepædagog i Faxe kommune – og har gennem min træneruddannelse uddannet 15 af ”mine egne dagplejere”. Den ICDP rejse vi har haft sammen, har helt sikkert styrket dagplejernes faglighed. Ikke at de ikke var relationskompetente før – men det ICDP tilbyder er et fælles fagligt sprog for de betydningsfulde relationer. Jeg er overbevist om at vores fremtidige samarbejde vil være centeret omkring begreberne og modellerne fra ICDP programmet.

Uddannelsesforløbet har været et pilot projekt – hvor vi har forsøgt at tilpasse den ICDP-certificerede uddannelse til den særlige organisationsform som dagplejen har. Det vil sige, at vi blandt andet, har haft aften- og lørdagsmøder og vi har gennemført videoanalysen i studiegrupper – hvor dagplejerne mødtes i middagsstunden imens børnene sov til middag. Efter en lidt justering har vi fundet en form, der matcher dagplejen som organisation.

Dagtilbud i Faxe Kommune har besluttet at have et særligt fokus på Relationsarbejdet i 2023. Det er derfor glædeligt, at dagplejen allerede nu har uddannet første hold af dagplejere i professionel relationskompetence (ICDP). Vi glæder os til at få resten af dagplejerne certificeret de kommende 12 mdr. ”