Dagtilbuddet

Dagplejen er et pasningstilbud for 0-2 årige børn i hjemlige og trygge rammer. Dagplejens særkende og styrke er, at der arbejdes fagligt og professionelt i dagplejernes private hjem med en og samme voksen gennem hele dagen.

I den kommunale dagpleje har vi ca. 40 dagplejere, der er geografisk placeret rundt i hele kommunen. Hver dagplejer har som udgangspunkt fire faste børn indskrevet, og op til fem børn ved gæstebørn.

Hverdagen hos dagplejer

Dagplejeren planlægger og indretter sin hverdag efter børnenes behov.

Dagplejer tilbyder mad, vand og mælk både morgen, formiddag, til middag og om eftermiddagen. Endvidere sover de yngste børn typisk en formiddags – og eftermiddagslur, og de ældste børn sover en middagslur alt imellem kl. 12.00 og 15.00. Samtidig er der hverdagsrutinerne, legene og de planlagte aktiviteter.

Hverdagsrutinerne kan være at tage tøj på og af, dække bord, rydde op, vaske hænder, sidde på potte/WC med mere. Lege kan foregår inde og ude, hvor der er fokus på læringsmiljøer med eksempelvis dukker, biler, klodser, dyr, tegneredskaber, læsehjørne med mere. Aktiviteterne kan foregå hjemme og i lokalområdet for eksempel  synge, besøg på plejehjem, en tur på engen og se får, tegne, male, så blomster med mere.

I dagplejens pædagogiske læreplan, kan I læse mere om det pædagogiske afsæt, dagplejeren anvender i dagligdagen med børnene.